ROWEN VAN MHEEN PAKT ZILVER OP EK PONY’S

Zilver voor onze Rowen!

Tijdens de uitermate spannende finale van het springen op het EK voor pony’s heeft Rowen van de Mheen (Hoevelaken) met Quaprice D’Astree zilver gewonnen. Van de Mheen die voor aanvang van de finale nog steeds op nul strafpunten stond, pakte naar later bleek, een dure tijdfout in de eerste omloop. Goud werd zilver en daarmee sluit Van de Mheen zijn succesvolle loopbaan af met zijn eerste individuele medaille.

De tweede manche van de springfinale ging Rowen van Mheen in met 1 strafpunt. De ruiter uit Hoevelaken leek daarmee op goud af te stevenen. Zijn grootste concurrent, de Brit Jack Whitaker, kreeg met Elando van de Roshoeve vier strafpunten in de eerste manche en daarmee werd de kans op goud groter voor de Oranje springruiter.
Echter Van de Mheen had in de tweede omloop een weigering op hindernis 3, terwijl Withaker voor hem wel de nul wel wist te houden. Zonder de tijdfout uit de eerste was er nog een kans geweest om in de barage alsnog de winst te pakken. Van de Mheen, die tijdens het gehele kampioenschap ijzersterk heeft gereden, was duidelijk teleurgesteld over het missen van het goud. “Het is ontzettend balen, maar het is niet anders” was zijn korte reactie.
Met het zilver sluit Rowen van de Mheen zijn internationale loopbaan bij de pony’s heel mooi af. Vorig jaar misten ze het podium net op het EK. Een mooie bekroning dit jaar op het EK, waar de Nederlandse dressuurequipe op donderdag brons won in de landenwedstrijd.

Ondanks dat het geen podiumprijs is, zijn we ook mega trots op Elize die in de top 20 beste springruiters van Europa is geëindigd, Iets waar de meeste van ons alleen maar van kunnen dromen!

Einduitslag springen
1. Jack Whitaker (GBR), Elando van de Roshoeve, 4 str pnt
2. Rowen van de Mheen (Hoevelaken), Quaprice D’Astree, 5 str pnt
3. Antonia Ercken (GBR), Crazzy Hardbreaker SP WE, 7 str pnt
16. Elize van de Mheen (NED), Ensilla, 20 str pnt