Rowen van de Mheen naar jeugd Olympische spelen!

Van 6-18 oktober vinden in het Argentijnse Buenos Aires the Youth Olympic Games plaats. Voor Nederland zal springruiter Rowen van de Mheen deelnemen aan deze jeugd Olympische Spelen. De dit jaar 18 geworden Rowen van de Mheen (Hoevelaken) kwam met de pony’s en bij de Junioren al vele malen uit voor Nederland op een Europees kampioenschap en in landenwedstrijden. In 2017 werd Rowen met Q Verdi op een geweldige manier Europees kampioen bij de junioren. De ruiters rijden bij de YOG op door loting toegewezen paarden.

Bondscoach Luc Steeghs zal Rowen begeleiden in Buenos Aires. Vier jaar geleden nam Lisa Nooren voor Nederland deel aan de YOG in Nanjing. Zij won daar toen goud met het Europese team en werd individueel 20e. Luc Steeghs kijkt met belangstelling uit naar dit avontuur. “Het zijn wel de Olympische Spelen voor de jeugd, dus dat is altijd top om bij te zijn. Het is voor de sporters denk ik ook zeer interessant om hun horizon te verbreden en te kijken wat andere sporters doen, dat geldt ook voor mij als coach. Zo een heel toernooi meemaken, ook met de andere sporters en kijken hoe die de dingen aanpakken is super leerzaam. Daarnaast heeft het NOC*NSF er ook een interessant programma omheen waarbij de coaches veel uitwisselen.”

Meer over de YOG op https://www.olympic.org/buenos-aires-2018 en www.nocnsf.nl/buenosaires2018

Foto Rowen van de Mheen door Hippofoto

Ondanks dat Rowen nu hij 18 is en uitkomt bij de paarden, zijn we nog steeds ape-trots op hem! Gefeliciteerd Rowen en heeeeeeeel veel succes!