Ponyclub update April met oefenspringen in de buitenbak, geef je op >>

Beste Waaghalsjes en ouders,

Wij hopen natuurlijk dat iedereen gezond en wel is. Het gaat de goede kant op, zo hebben we afgelopen week kunnen horen dat de maatregelen voor het sporten voor de jeugd vanaf volgende week gaan versoepelen, daar zijn we erg blij mee. Daarom in deze mail even een update vanuit jouw club;

Buiten sporten is straks weer toegestaan!
We zijn druk bezig met het opstarten van de lessen echter, we willen er zeker van zijn dat we aan alle maatregelen voldoen en dat het veilig is voor alle leden en onze instructrices. Deze week gaan we jullie sowieso voorzien van alle informatie, het betekent o.a. namelijk een aanpassing in de lesindeling. Maandag 11 mei (na de mei vakantie) gaan we in ieder geval weer beginnen, yes!

Mededelingen
Nu we weer gaan beginnen, laten we er met elkaar goed op letten dat de mest wordt opgeruimd, niet alleen in de rijbakken, ook voor de deur. Dit houdt in dat als je het terrein af loopt en je pony mest, loop dan even terug op het op te ruimen. Van de week lagen er twee grote hopen bij het huis vooraan voor de deur, ieeww.

We hebben als vereniging heel recent ook het veiligheid certificaat weer gekregen, wel met een kanttekening. Het is namelijk niet toegestaan om pony’s los te laten lopen of te longeren in de bak. Ook vrijheidsdressuur of rijden met een halster, zonder zadel of een pad is niet toegestaan. Zorg dat je komt rijden met een juist en veilig harnachement. Dit betekent mét bit en met beugels. Rijden zonder zadel of met pad mag alleen als er instructie bij is.

Voor de fanatieke springers…
Er is vanavond een parcours opgebouwd in de buitenbak. Vanaf morgen / woensdag 29 april is het weer mogelijk om bij ons op de manege de Hogenbrink te oefenspringen. Het parcours zal de komende twee weken blijven staan. Dat betekent dat ook jij de bak kan reserveren, bijvoorbeeld voor een springles met je eigen instructeur of begeleider. Voor de veiligheid heb je als ruiter altijd één begeleider (zonder paard) mee.

Reserveren is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 uur tot 19.00 uur.
Zaterdag van 08.00 tot 15.00, op zondag is de buitenbak gesloten.
De tijden voor de pony-clublessen zijn natuurlijk al door ons gereserveerd 😊

De kosten bedragen € 12,50 per pony.
Je kan 3 kwartier rijden maar je krijgt een reservering van 1 uur. Dat geeft je de gelegenheid om het parcours (bij start) op de gewenste hoogte te zetten en (erna) uit te stappen zonder te overlappen met de andere ruiters. Want ook nu geldt nog steeds: niet meer dan 3 personen in de baan. Houdt je je niet aan de regels van het RIVM, dan zijn de consequenties voor jou.

Reserveren kan door contact op te nemen met Martijn Bouwman 0657783551 (bellen of appen)
Hij beheert de planning. (wees er snel bij) Op deze manier hopen jullie een mooie kans te bieden, dus heel veel plezier!

Belangrijk!
Het vrij rijden is gedurende deze twee weken alleen mogelijk in de binnenbak. Ook hier nog steeds maximaal 3 mensen (ruiters). Heb je vragen, mail of bel gerust.

Groeten,
Bestuur Ponyclub de Waaghalsjes