Dromen komen uit!!!

Fleur mag naar het EK!!!! Wat zijn we TROTS.
Fleur Prinsen (15) uit Achterveld gaat naar het Europees Kampioenschap dressuur op het Bishop Burton College in Engeland van 7 tot en met 12 augustus 2018 om Nederland te vertegenwoordigen!!

Wat ooit als 6-jarig meisje begon op Manege de Mallejan in Achterveld op de pony’s van Marjorie de Greef heeft ertoe geleid dat er niet lang daarna een kleine A-pony (Gipsy) voor Fleur werd aangeschaft waarmee zij zowel bij de Mallejan als bij ponyclub de Waaghalsjes in Hoevelaken ging trainen.

Daarna volgden een C-pony (Kofu, Z1), een D-pony (Lorenzo, Z2),  een D-pony (Hof ter Eekter’s Jinx Z2,  waarmee Fleur ook internationaal startte en is opgenomen in het B-kader). Deze laatste twee pony’s waren niet van Fleur, maar reed zij voor de eigenaren.

Al die tijd trainde zij daarnaast haar eigen “droompony”, de inmiddels 10-jarige Duitse rijpony Next Black Magic (officiële naam: Next Totilas, dus liefkozend “Totti”), welke zij zelf vanaf het L1 naar het Z2 heeft opgeleid. Uiteraard met hulp van meerdere trainers, waaronder Bep van de Weerd, Corina van de Bunt, Mark van de Donk, Coby en Marlies van Baalen en nu de bondscoaches Monique Peutz en Alex van Silhout.

Internationale wedstrijden volgden in Pompadour (FR.), Diepenbeek (B), Lamprechtshausen (AUS), Aachen (D), Le Mans (FR), Compiègne (FR.), CDI Roosendaal, CDI Exloo en CDI Zeeland en de overwinningen en mooie scores werden behaald. Momenteel zijn Fleur en haar Totti opgenomen in het A-kader van Nederland!!

Haar school (JFC in Barneveld) heeft altijd daar waar mogelijk was meegewerkt met Fleur en haar schema zodat zij internationaal kon starten en volop kon trainen. Fleur heeft de NOC NSF talentenstatus, dus dat heeft haar ook zeker geholpen om dit met school kort te sluiten, wat uiteindelijk ook heeft geresulteerd in de overgang naar HAVO-4.

Tijdens de observaties voor het EK zetten zij sterke proeven neer waardoor de bondscoach heeft besloten om Fleur en Totti mee te nemen samen met het team om Nederland te vertegenwoordigen op het Bishop Burton College in Engeland.

Eerst nog een trainingskamp om de puntjes op de i te zetten alvorens op tijd te vertrekken richting Engeland om daar hun uiterste best te gaan doen samen met de vier andere teamleden (1 reserve).

Heel veel succes Fleur!!!!