De Waaghalsjes de beste ponyclub van Nederland?

Tijd om het te bewijzen!

Deze zomer (03-08-2019) gaan we met een team van Waaghalsjes naar de verenigingskampioenschappen in Zieuwent. Tijdens de Gelderse kampioenschappen, waar in de ochtend de individuele proeven gereden worden,  ‘s middag de verenigingskampioenschappen verreden.

Ben jij niet op vakantie, wil je ‘shinen’ op de Gelderse Kampioenschappen in je nieuwe blauw clubjasje? Meld je dan nu aan voor de verenigingskampioenschappen. De inschrijflijst hangt in de stalling. Zet je naam bij dressuur en/of springen en je wordt ingedeeld in een team. Natuurlijk proberen we een team samen te stellen waarmee we een goede kans maken op een plek op de Hippiade (de Nederlandse kampioenschappen). Bij veel enthousiasme, stellen we meerdere teams samen!

Lijkt jou dit een super ervaring en ben je niet op vakantie…. inschrijven dan!
Onze Bep is de bondscoach. Naast de voorbereiding in de reguliere lessen zorgen we voor extra / aanvullende trainingen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

  

Hieronder de KNHS informatie en spelregels m.b.t. de verenigingskampioenschappen…

Verenigingskampioenschappen zaterdag 03-08-2019
Inschrijfgeld: € 0.00 per team.
Prijzen: Erelinten en stalplaten.
De prijsuitreiking van het verenigingskampioenschap zal wel te paard plaatsvinden.
Het verenigingskampioenschap bestaat uit het rijden van een individuele dressuurproef, door vier combinaties en het afleggen van een springparcours, door vier combinaties.

KNHS spelregels
1. Alle door de vereniging in te zetten combinaties dienen tot deze vereniging te behoren;
2. Iedere ruiter mag slechts met één pony starten en maximaal éénmaal in elk onderdeel van het verenigingskampioenschap;
3. Alle combinaties moeten in het bezit zijn van een startpas;
4. Een paard mag slechts door één ruiter worden gestart en maximaal éénmaal in elk onderdeel
van het verenigingskampioenschap;
5. Iedere deelnemende combinatie dient startgerechtigd te zijn in de klasse waarin wordt deelgenomen. De stand op de datum waarop het regiokampioenschap is verreden is bepalend. In alle gevallen is promotie na het regiokampioenschap toegestaan zonder startgerechtigheid op de Hippiade te verliezen.
6. Een combinatie mag tijdens een Regio- en/of KNHS-kampioenschap alleen starten in dehoogste klasse waarin/het hoogste niveau waarop de combinatie in de periode tussen 1 april 2019 tot aan het regiokampioenschap uitgekomen is.
8. Verenigingen mogen maximaal vier reservecombinaties per onderdeel opgeven;
9. Uitsluitend de voor sluitingsdatum van inschrijving opgegeven reservecombinaties mogen worden ingezet.

Dressuur
1. Per vereniging mogen combinaties ingezet worden die startgerechtigd zijn in tenminste de klasse B-dressuur en ten hoogste de klasse M1-dressuur.
2. De combinaties moeten een dressuurproef afleggen overeenkomstig de klasse waarin ze startgerechtigd zijn.

Springen
1. Per vereniging mogen combinaties ingezet worden die startgerechtigd zijn in tenminste de klasse B-springen en ten hoogste de klasse M-springen.
2. De combinaties moeten een springparcours afleggen overeenkomstig de klasse waarin ze startgerechtigd zijn.

Uitslagberekening verenigingskampioenschap
Dressuur
Per vereniging worden de punten, behaald door de vier individuele dressuurcombinaties bij elkaar opgeteld. Een individuele dressuurcombinatie die wordt uitgesloten/gediskwalificeerd, krijgt 20 punten minder toegewezen dan de combinatie die het laagst werd gewaardeerd van alle andere individuele dressuurruiters, die voor het kampioenschap in de betreffende klasse zijn gestart en niet zijn uitgesloten/gediskwalificeerd.

Springen
Het totaal aantal strafpunten van alle spring-combinaties van dezelfde vereniging wordt vermenigvuldigd met twee om tot het aantal aftrekpunten te komen. Deze aftrekpunten worden vervolgens in mindering gebracht op het totaal dressuurresultaat van de betreffende vereniging. Bij het B-springen is alleen het behaalde resultaat in strafpunten van belang. Er wordt geen stijlwaardering gedaan. Voor wat betreft de aftrekpunten bij het springen als onderdeel van het Verenigingskampioenschap geldt, dat een combinatie maximaal 40 aftrekpunten kan behalen.

Combinaties, die meer dan 20 strafpunten behalen of die worden uitgesloten/gediskwalificeerd in het parcours, krijgen voor de berekening van de uitslag van het kampioenschap 40 aftrekpunten toegewezen, welke niet zullen worden vermenigvuldigd.