ALV Samenvatting van het afgelopen jaar – 2016/2017

Als bestuur focussen we ons sinds het vorige ALV op de ontwikkeling van al onze Waaghalsjes. Hoe heeft dit zich vertaald. Een samenvatting van de actiepunten vanuit het ALV vorig jaar.
 • We zijn TROTS op al onze Waaghalsjes, foto’s op de Wall of fame zijn een beginnetje.
 • Kennis update voor onze instructie in de vorm van een workshop o.i.d.
  KNHS instructie dag is uitgesteld maar wordt snel herpland.
 • Ontwikkeling van onze Waaghalsjes. Gast instructie uitnodigen; Springen & Dressuur.
Over de gastlessen. Dat was echt super leuk en leerzaam, we hebben 4 gast instructeurs uitgenodigd waarvan de laatste op zaterdag 22-04 springles zal geven. Een oude bekende; Arno Zegers.

Waarom is het dan zo bijzonder. Los van dat je nieuwe dingen hoort of misschien wel een andere uitleg krijgt, rijden de ruiters in kleine groepjes en de bak wordt vrijgehouden / gereserveerd voor zo’n les. Er zijn dus geen andere ruiters aanwezig. Het is heel positief ervaren, door de ruiters, maar ook door ons. Verschillende instructies waren onze de indruk van het niveau, ook van onze meest groene ruiters.

Ook dit jaar richten we ons op ‘ontwikkeling’. We zoeken naar meer kwaliteit in de lessen (daarover straks meer) zetten in op verantwoord rijden met het ruiterbewijs.

2016 was het jaar van de puntjes op de i. Los van twee prachtige rijbanen, zien we dat onze accommodatie in trek is bij wedstrijdruiters door een gezellige kantine, prettige faciliteiten op het terrein en gewoon een goede sfeer. We hebben ondertussen WiFi, meer parkeerruimte een mooie schuifpui, belettering op de deur en bij het hek aan de weg, een super veranda en het jury hok is omgedoopt in een ware high society room voor vergaderingen en als rekenkamer bij de grotere concoursen.

Wij zijn heel erg te spreken over hoe we met z’n allen het terrein netjes houden, de poep opruimen en de spullen op zijn plekkie houden. Daarnaast zijn ouders en vooral Waaghalsjes nooit te beroerd om te helpen bij de klussen tijdens zo’n wedstijd, dat maakt het leuk om de wedstrijden te blijven organiseren.

Heel recent is het Waaghalsjes wedstrijd secretariaat uitgebreid en hebben we versterking van Mirella Smink (moeder van Robine) Mirella heeft al eerder op het wedstrijdsecretariaat gewerkt en zal een kundige en zeer gezellige versterking zijn op de wedstrijden.

Daarnaast heeft Saskia Leendertse (moeder van Sophie Bruijns) aangegeven te willen helpen met het wedstrijdprogramma, dit is super voor op de grote concoursen! Heel recent had ze de vuurdoop op het paarden concours, dit is klaar voor de strijd 🙂

We hebben ook prachtige resultaten geboekt in het zadel. Elise en (toen nog) Waaghalsje Rowen van de Mheen reden op het EK pony’s. Daar werd in een hele spannende finale Rowen 2e.  Rowen rijd ondertussen bij de paarden maar natuurlijk hebben we hem gehuldigd en met een passend cadeau bedankt. Hij is erg blij met een fantastisch mooie en stoere armband van het staarthaar van zijn top pony!

Selecties (kring), Gelderse, Hippiade

Waaghalsjes Maud, Vivian de Groot, Jorinde, Femke, Vivian Kraak, Fabienne, Sophie van Duinkerken, Nicky, Kaylee Kirsten en Daphne hebben gestreden tijdens de selecties.

Outdoor reed Kaylee op de Hippiade en werd 5de. Onze Loes was Kringkampioen en daarnaast waren we indoor natuurlijk ape trots op Bobbi en Dominique die op de Hippiade zijn gestart,  Elise die 2e was in het ZZ springen. En dressuurtopper Fleur Prinsen was met haar nieuwe pony Jinx 4de in het Z dressuur.

We hebben afgelopen jaar niet alles gedocumenteerd daardoor besef ik dat deze lijst niet helemaal compleet kan zijn, we beloven beterschap komend jaar 🙂

Onze Clubkampioenschappen waren in November, 2x uitgesteld door die lastige Droes. Onze Clubkampioenen zijn:

 • Danique van de Hoef
 • Ella Lise Eberhard
 • Maxime van de Linden
 • Vivian Kraak

Omdat de gezelligheid in combinatie met de paarden ons goed is bevallen hebben we besloten het in het najaar weer samen te organiseren.

Er werden totaal 11 officiële wedstrijden georganiseerd;

 • 3 BIXIE
 • 3 Springen
 • 5 Dressuur
 • 2 Clubwedstrijden; Clubkampioenschappen & Pas de Deux, deze kwam helaas te vervallen
 • 2 oefenspringen (Halloween springen én springen op de laatste lesdag van het jaar) Dit is beide zo ontzettend leuk, onze instructrices waren er allemaal bij, het parcours was fantastisch aangekleed en ruiters in feestkleding met attributen knallen door het parcours. Dit gaan we zeker komend jaar weer doen.

Ook zijn we dit jaar 2x gaan Crossen, in juni tijdens de dressuurweek van de Laak bij de KNHS. In oktober vertrokken we met 20 trailers naar Lunteren waar Bep, Petra en Carolien ons (Paarden en Pony’s!) over een heerlijk cross parcours begeleiden.

Nog meer leuks. In juli was er de Hogenbrink BBQ, een gezellige middag / avond met een goed verzorgde BBQ. Leuk om zonder paard in je hand eens met iedereen bij te kletsen.

Sinterklaasavond. Ondanks dat iedereen wel bijgepraat is over dit grootse geheim, werd het toch weer een hele spannende, maar vooral drukke en gezellige avond.

Afgelopen februari was er een Fred van Straten spring-clinic georganiseerd door de Laak, maar echt alle springende Waaghalsjes hebben deelgenomen. Dit was ook erg leuk om te doen en heel fijn dat het vanuit de Laak is opengesteld voor onze pony’s.

Er kwam toen vlak voor de ALV een Koningsdagoproep van Waaghalzen Nicky, Kaylee, Sophie en Marlou. De kleedjes-opbrengst van deze dag werd gebruikt voor Ponykamp & de latere clubmiddag, daar hebben we met z’n allen heerlijk van gegourmet. OPROEP: Heeft u nog spulletjes beschikbaar voor dit jaar? Laat het ons weten…

Natuurlijk zijn we ook afgelopen jaar op Ponykamp geweest, naar de Bonte / Witte Wieven in Nunspeet. Dit is fantastisch om te doen. Het ponykamp was een groot succes onder andere door de dames van de activiteitencommissie, super! We werden gezegend met prachtig weer en zijn zelfs in het camping zwembad in onze achtertuin gedoken. Dat was een aangename afwisseling na een pittig galopje op de zandverstuiving 🙂

In de herfstvakantie was er een Clubmiddag. We hebben een ontzettend leuk spel gedaan om de kennis van onze Waaghalsjes te testen en gewoon lekker te lachen en spelen. Ook maken we dan graag gebruik van de mogelijkheid om de grote clubactie te promoten en patatjes te eten.

De Grote clubactie – Deze ontzettend belangrijke mogelijkheid om extra inkomsten te genereren voor de ponyclub clubkas. Door het harde werken van onze Waaghalsjes heeft ‘t de Waaghalsjes Clubkas ruim € 1.000,- opgeleverd! Winnaar van een prachtig hoofdstel was Vivian Kraak die met 120 loten ver boven iedereen uitstak. Vivian mag samen met de nr. 2 Jacobien Buitenhuis meebeslissen wat we met een substantieel deel van deze opbrengst gaan doen. Crossen, BBQ-en, een Clinic… ? We hebben nog geen knopen doorgehakt, maar de uitkomst zal snel volgen.

[ vacature; We denken wel als iemand hier aandacht aan kan geven en de Waaghalsjes zou stimuleren er nog veel meer uit te halen is voor de club. Iemand met een jonger Waaghals, in een les met de jonge waaghalsjes zou ideaal zijn. Kortom hiervoor hebben we een  vacature. Wil jij ons team versterken rondom deze belangrijke activiteit? ]

Heel recent is ons springmateriaal allemaal geschilderd en er is een TV aangeschaft voor de grotere wedstrijden, ect.  Er is een prachtig buitenterras aangeschaft waarvan we deze zomer nog veel plezier zullen hebben. Onze penningmeester heeft vanuit P.C. de Waaghalsjes heeft een tegemoetkoming van € 1.000,- aan de stichting toegezegd.

Onze lijst van onze activiteiten wordt steeds langer, super leuk! Weer een jaar vol met leuke activiteiten en gelukkig zijn een hoop mensen die daaraan bijdragen, namens het Bestuur een dikke bedankt aan;

 • Wilgo vd Mheen voor zijn rol in de continuïteit en volledige vernieuwing van onze Manege
 • De Activiteiten Commissie; Vivian, Mirjam en Lia. Voor alle uurtjes achter de schermen bij alle leuke activiteiten het afgelopen jaar.
 • Waaghalsjes Nicky, Kaylee, Sophie en Vivian, staan altijd klaar en brengen regelmatig nieuwe ideeën aan.
 • De mensen die ons helpen met alle communicatie; Haime (website) en Carla (Facebook)
 • De dames in de kantine, voor de gezelligheid en de goede zorgen tijdens de lessen en de wedstrijden.
 • En natuurlijk onze Instructrices: Petra, Bep en Carolien

Ontzettend bedankt allemaal, dankzij jullie kunnen we er ook komend jaar weer een mooi sportief en gezellig Ponyclub jaar van maken.